Mesto za reklamu

28.05.2019.

Специјалне јединице косовске полиције РОСУ наоружани дугим цевима упале су јутрос на територију све четири српске општине на северу КиМ. Председник Србије Александар Вучић ставио је све јединице Војске Србије у стање пуне борбене готовости. У стању приправности су и специјалне јединце МУП-а.

У Северној Косовској Митровици јутрос око 6 сати чуле су се сирене за узбуну. Јединице РОСУ упале су на територију све четири српске општине на северу КиМ. Велики број грађана се окупио на главном тргу у Косовској Митровици.

Председник Србије Александар Вучић ставио је све јединице Војске Србије у стање пуне борбене готовости јер су специјалне јединице косовске полиције РОСУ наоружани дугим цевима упале јутрос на територију све четири српске општине на северу КиМ

Директор Владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је за РТС да су јединице РОСУ, наоружане до зуба, упале на север КиМ са циљем да застраше и изазову панику уз хапшења која је претходних дана најављивао председник Александар Вучић.

Ђурић је навео да су се чули и пуцњи и да постоје информације о ухапшенима. Како је додао, ситуација је драматична.

Истиче да је потпуно јасно да су екстремисти у Приштини прибегли најстрашнијим методама уз сагласност међународне заједнице и на велику срамоту Квинте.

Током акције РОСУ на северу КиМ ухапшена су три Србина припадника косовске полиције, сазнаје Танјуг из добро поузданих извора.

ТВ Прва сазнаје да је друга акција уизведена уместу Рудари, у општини Звечан.

Према незваничним информацијама из косовске полиције, ухапшено је пет особа под сумњом да су умешане у организовани криминал, јавља дописник РТС-а.

Медији на албанском наводе да има на десетине ухапшених, и да су поред хапшeња укључених у криминал, ухапшени и осумњичени за умешаност у убиство Оливера Ивановића, као и убиство косовског полицајца Енвера Зумберија 2011. године, јавља дописник РТС-а.

Министарство унутрашњих послова ставило у стање пуне приправности специјалне и посебне јединице полиције након упада јединица РОСУ на север Косова и Метохије. Та информација потврђена је Танјугу у МУП-у.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here