Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Просветни радници из Берана, Андријевице и Плава пружили су подршку Српској православној цркви у Црној Гори у праведној борби за своја права, која су нарушена усвајањем дискриминаторског Закона о слободи вероисповести.

„Ми – просветни радници Берана, који васпитавамо генерације, који смо подучавани и који подучавамо децу критичком размишљању, демократији, слободном изражавању ставова и дијалогу као једином исправном начину долажења до идеалног решења, осећамо се одговорним и позваним да искажемо своје незадовољство дешавањима у нашој земљи, где се крше људска права и где употреба силе постаје замена за дијалог“, наводи се у саопштењу просветних радника, које је објављено на сајту Епархије будимљанско-никшићке.

Навели су да дају своју пуну подршку Српској православној цркви као јединој канонски легитимној установи што потврђује и васколики хришћански свет.

Противе се постојању срамно изгласаног Закона о слободи вероисповести и његовој примени, као неуставном, нецивилизацијском и дискриминаторском акту, који је уперен управо против грађана Црне Горе.

„Сматрамо да је ово питање од животног значаја, а ми као носиоци просветно-педагошке мисије, имамо дужност да се изјаснимо и укажемо целој друштвеној заједници на погубне последице по све нас, уколико Влада настави да инсистира на суманутом пројекту укидања вековног постојања цркве. Наслеђе наше славне просветарске традиције нам говори да је ћутање равно саучесништву, те се стога својим потписом јасно сврставамо уз свој народ у његовим праведним захтевима. У супротном, не заслужујемо да носимо часно звање просветног радника. ‘ Човек постаје слободан својом одлуком, отпором и непристајањем ’ “, наводи се у изјави просветних радника.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here