Mesto za reklamu

30.06.2019.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да разуме због чега су привредници са севера Косова и Метохије најавили штрајк, истичући да је људима прекипело.

„Седам месеци гуше их таксама, седам месеци спречавају сваки нормалан живот и нормалну трговину на северу Косова и Метохије и онда се чуде што се народ буни. Имате Харадинаја и многе друге који покушавају да оптуже Србе. Ваљда су Срби криви за то што њихови полицајци или њихови људи пуцају на камионе који достављају робу“, рекао је Ђурић за РТС.

Он је истакао да су посебне потешкоће у снабдевању на КиМ настале у последњих неколико недеља.

„Људи су се некако сналазили, добијали и достављали робу алтернативним правцима, али је онда пре неколико недеља дошла још чвршћа рука, још једно такозвано доказивање лажне државе Косово, тако што ће да нападају камионе који достављају брашно, млеко и све остало. У Приштини сви у један глас окривљују и нападају за те несташице Србе и Србију — њима је битно да су Срби криви“, нагласио је Ђурић.

Дипломатија летећих флаша

Коментаришући инцидент у којем су чланови приштинске делегације гађали српске делегате на састанку о ЦЕФТА споразуму у Албанији, Ђурић је истакао да је то нови проналазак приштинске дипломатије, који назива „дипломатијом летећих флаша“.

„Само замислите да се то догодило било где другде у свету. С обзиром на то да међународна заједница ћути и на таксе, ћути и на то када се пуца на камионе са храном, сада ћути и када се на међународним конференцијама флашама гађа српски представник. Нека се нико не чуди када сутра то лудило, у политичком смислу, ескалира још даље и ко зна где то тако може да заврши ако се на овакве ствари не реагује. Наравно, српски представници су се тамо понашали достојанствено“, казао је Ђурић.

Он је оценио да је Приштина целој међународној заједници и Европи лупила шамар када су њени представници гађали српску делегацију флашом, преноси Танјуг.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here