Mesto za reklamu
  1. 12. 2020.

Светски признати музичар Ненад Василић, већ више од две деценије живи и ствара у Бечу, а и редовни је професор Универзитета уметност у Берлину. Сусрет са славним уметником био је повод и да подстимо на његово стваралаштво, али и на последњи београдски Џез фестивал у Дому омладине, на коме је он био специјалан гост који је отворио Фестивал.

Са задовољством сам прихватио да после осам година поново гостујем у Београду и да мој џез ансамбл отвори Фестивал. Последњи Фестивал ћу памтити по много чему, Одржан је у време пандемије ковида 19. и самим тим, публика је морала да буде малобројна. За разлику од претходног концерта, када се није могло ући у салу од посетилаца који су и стајали. Концерт је почео у 3 поподне и завршио се у 5 сати. Програм је био сјајан. Део концерта био је махом испуњен нашим духовним, црквеним песмама, које се врло ретко свирају инструментално, и  са бас гитаром и гудачима. Други део је био са триом, контрабасом, хармоником и саксофоном и трећи део концерта када су сви били на бини контрабас, бас гитара, хармоника, саксофон и гудачки квартет. Били смо добри и публика је била веома задовољна – рекао је Василић.

Ковид 19. је наравно веома присутан и у Бечу. Власти континуирано и са оправдањем уводе ограничења и кретања, а посебно окупљања и на културним догађајима. Зато су и наши концерти веома ретки, па смо са задовољством прихватили да отворимо Џез фестивал у Београду.

Џез ансамбл из Беча нашег Ненада Василића је већ обележио 20 година успешне каријере у Бечу, односно две деценије од објављивања првог албума. Тај јубилеј ће бити обележен и у Србији и тим поводом ПГП РТС је објавио компилацију са њихових више албума и појавиће се и представити јавности крајем јануара или предстојећег фебруара месеца.

„Српска стварност“ / Ј. С. /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here