Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је веома задовољна посетом председника Русије Владимира Путина, која је, како је оценила, изузетно важна у политичком и економском смислу, а апсолутно не може да засмета Србији на путу евроинтеграција.

Брнабић je, одговарајући на питање новинара након уводног дела шесте пленарне седнице Националног конвента о ЕУ, оценила да су односи са Бриселом јако добри, и да Србија води транспарентну и искрену политику.

Брисел зна за наше традиционалне везе, политичке и економске, као и што Москва зна за аспирације Србије за чланство у Европској унији, рекла је премијерка.

Она је оценила да је добро да постоји земља која је овако стратешки позиционирана, да је најближе чланству у ЕУ, а да, са друге стране, има добру комуникацију са Русијом, која је свакако важна ЕУ.

Према њеним речима, било је битно да се чује порука председника Руске Федерације да та држава подржава дијалог Београда и Приштине и да ће подржати свако решење које Београду одговара.

Она је оценила да велику част представља то што је Путин одликовао председника Србије Александра Вучића Орденом Александра Невског.

Када су у питању потписани документи, Брнабић је као најважније поменула инфраструктурне споразуме у области железничког саобраћаја, енергетски споразум у којем је, за њу, најважнији проширење капацитета складишта гаса у Банатском двору.

Србији ће бити потребно још више гаса због веће инфраструктурне мреже, рекла је председница Владе и додала да су за њу битни и споразуми који се односе на дигитализацију и иновације, те да ће посебну пажњу обратити на уговор о сарадњи са научноистраживачким центром Сколково.

„Српска стварност“ / србијс.гов.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here