Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Међународна тениска Федерација и компанија Космос тенис објавили су да је Управни одбор Дејвис купа изабрао селекције Србије и Француске којима ће доделити вајлд-кард за завршни турнир Дејвис купа 2020. године у Мадриду.

Србија и Француска ће се придружити полуфиналистима из овосезонског такмичења – Канади, Великој Британији, Русији и Шпанији, као и победницима квалификација.

Мадрид ће бити домаћин и следећег завршног турнира Дејвис купа

Квалификациони турнир ће бити одржан 6. и 7. марта наредне године и 12 репрезентација ће обезбедити пласман.

Жреб за квалификације 2020. биће одржан у недељу, 24. новембра, у 12.00 у “Каха махики” у Мадриду и биће стримовано на сајту Дејвис купа и Фејсбук страници.

Управни одбор Дејвиса купа се састоји од председника ИТФ-а Дејвида Хагертија, оснивача Космос групе и њеног председника Ђерара Пикеа, директора Космос тенис компаније Хавијера Алонса и бившег играча и члана Дејвис куп комитета Марка Вудфорда. О њиховој одлуци обавестили су Дејвис купа комитет и Управни одбор Међународне тениске федерације.

Тимови који ће се такмичити у квалификацијама 2020. су тимови од 5. до 18. места овогодишњег финала Дејвис купа Светске групе и 12 победника плеј-офа 2019. групе 1.

Одређени су носиоци на жребању за квалификације 2020. године:
1. Хрватска
2. Белгија
3. Аргентина
4. САД
5. Аустралија
6. Италија
7. Немачка
8. Казахстан
9. Чешка
10. Аустрија
11. Јапан
12. Шведска

Њима ће се жребом доделити противници, 12 тимова који нису носиоци на жребању – Белорусија, Бразил, Чиле, Колумбија, Еквадор, Мађарска, Република Кореја, Холандија, Словачка, Уругвај, Узбекистан и победник сусрета Пакистан – Индија, који је на програму 29. и 30. новембра 2019.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here