Mesto za reklamu

26.02.2019.

ПОПОВИЋ: Спремни смо да и финансијски уложимо у такве пројекте у РС

РАЈЧЕВИЋ: „Србија је начинила крупне кораке у развоју свог иновационог екосистема.

Министар Поповић је нагласио да је Србија спремна да у потпуности стави на располагање своје знање и искуство у изградњи иновационог екосистема, као и да финансијски подржи изградњу иновационе инфраструктуре у Републици Српској.

„Наше две владе настављају да раде на реализацији заједничких пројеката у граду Зворнику и општини Осмаци у Републици Српској. У Зворнику, заједно са Технолошким факултетом у овом граду, радимо на изградњи иновационог стартап центра, по узору на такве центре у Србији, док у општини Осмаци желимо да направимо најсавременију истраживачку станицу за развој младих талената, по угледу на Петницу код Ваљева“, истакао је Поповић.

Поповић је истакао да ће ова два пројекта бити тема заједничке седнице Владе Србије и Владе Републике Српске, која ће бити одржана у четвртак 28. фебруара у Београду.

Министар Рајчевић је истакао да је изузетно задовољан што је његова прва посета ван Републике Српске као министра, управо посета Републици Србији.

Србија је начинила крупне кораке у развоју свог иновационог екосистема. Желимо да учимо из њених искустава и да применимо добре моделе који су у Србији донели резултат, а тај резултат се данас лако види кроз велики број светски признатих иновационих компанија које послују у Србији, али и кроз образовање и развој инжењера који су вероватно најбољи у овом делу Европе“, истакао је министар Рајчевић. Он је навео да је Република Српска ставила фокус на развој економије засноване на модерним принципима.

„Српска стварност“ / Факти/

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here