Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Директор Института за јавно здравље Црне Горе Бобан Мугоша најавио је пооштравање контроле на граничним прелазима те земље због поновне појаве коронавируса. Мугоша тврди да су ти случајеви импортовани из Србије.

Црна Гора је почетком јуна званично прогласила крај епидемије корона вируса након што су званични подаци током 28 дана показивали да више нема заражених.

У последњих пет дана, коронавирус се вратио у Црну Гору, а Мугоша каже да је то због неодговорног понашања појединаца, који су боравили на великим скуповима у Србији, а у Црну Гору се враћали преко БиХ.

“Ситуација је због неодговорности појединаца озбиљна па ћемо појачати контролу на границама”, рекао је Мугоша гостујући у Јутарњем програму ТВЦГ.

Национални координациони тим је од јуче донео одлуку о поновном обавезном ношењу маски, а Мугоша каже да је то корак уназад и најавио нове мере НКТ.

“Ситуација је озбиљна у смислу да је велики број у свега пет дана 13 случајева, срећом није толики број и кластера, али имамо ситуацију где по целој Црној Гори морамо да идемо и тражимо контакте, ми то и радимо, настављамо тестирање, нашли смо доста контаката и реаговали смо”, навео је Мугоша.

Према његовим речима, оно што је било неочекивано јесте да се у тој мери злоупотребљава могућност преласка из једне земље у другу, као и неодговоран одлазак црногорских грађана на тако велике скупове у суседне земље, а да то нису пријавили.

“Неодговорно је било и то што нисмо добили тај податак да су били на утакмици, него су улазили из Босне. Да није било тако великих скупова можда до тога и не би дошло,” рекао је Мугоша.

Навео је да је то легално, али није у реду да, ако знате какве су мере уђете из Србије у Босну па у Црну Гору и онда направите овако озбиљну ситуацију.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here