Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да очекује да ће бити притисака током састанка у Берлину, али да је на Србији да покаже да је стабилан, предвидив и поуздан партнер, који је посвећен дијалогу и спреман на разговор.

Брнабић је у интервјуу за ускршње издање дневног листа “Блиц” поновила да нема велика очекивања од састанка у Берлину, јер за тако нешто нема основа.

Премијерка је истакла и да је Београд спреман да већ сутра настави дијалог са Приштином ако она повуче таксе на српску робу.

Србија је данас другачија земља него што је била пре седам година и то наши партнери знају. Мислим да свет цени политику председника Републике Александра Вучића зато што је искрена, отворена и храбра, и зато што на његову реч може да се рачуна, навела је она.

С друге стране, свакако знају да се с њим не разговара ултиматумима, већ као с равноправним партнером, отвореним за дијалог, па и о најтежим питањима. Зато верујем да ћемо имати добар дијалог у Берлину, а да ли ће бити неких конкретних резултата, не знам, рекла је Брнабић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here