1. 06. 2019.

У петак 28. јуна у Задужбини Илије Милосављевића Коларца, од 20 часова, у организацији Свете Србије, окупиће се посленици културе и уметности са поднебља где Срби живе тешко и обесправљено.

За будућност Србије

Православно спортско друштво Света Србија, приређује свечани видовдански концерт “Србија се роди” у поводу најсветлијег српског празника и јубилеја – 630 година од Косовског боја.

Србија се роди је пројекат и поздрав који је ПСД Света Србија установило због остваривања слобода и права на стваралачки изражај бића рађањем. Стога је сва делатност Православног спортског друштва Света Србија многољетствије Србији, која ће смело повећавати природни прираштај и клицати Србија се роди.

Деца Хора Симонида из Грачанице, са Косова и Метохије, су већ традиционални гости на београдском Видовдану.

Благодарећи Српском националном савјету Црне Горе наступиће Српско пјевачко друштво Светосавник из Подгорице. Дух Гламоча за свечани концертни програм донеће Културно уметничко друштво Будућност. Са Авале из Дробњака долази Хор Пресвете Богородице Тројеручице.

Дворане, крушевачке, биле су некада излетиште дворске свите и ондашњи Лазареви двори. Културно уметничко друштво Бистрица из Дворана такође ће бити део видовданског програма.

Домаћин свечане видовданске вечери, Православно спортско друштво Света Србија, представиће децу спортисте наступом беседничког и певачког одељења, а тренере и чланове кроз наступ Музичког састава Света Србија.

«Српска стварност»

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here