Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали изјавио је данас да је наша земља у потпуности спремна да буде домаћин Међународне специјализоване изложбе „ЕКСПО БЕОГРАД 2027/EXPO BELGRADE 2027“, што би за Србију имало огроман политички, економски, туристички, културни и спортски значај.

Мали је, поводом данашњег представљања кандидатуре Београда за организацију поменуте манифестације у просторијама Међународног бироа за изложбе са седиштем у Паризу, рекао да такви догађаји пружају одличну шансу за јачање међународне сарадње, привлачење инвеститора и представљање економских, туристичких, културних и спортских потенцијала држава учесница.

    Србија се небројено пута показала као одличан домаћин и способна је да организује велике светске догађаје. Тако ће бити и ако будемо изабрани за домаћина Међународне специјализоване изложбе 2027. године, навео је он.

Мали, који је и председник Радне групе за израду и подношење кандидатуре за Међународну специјализовану изложбу  „ЕКСПО БЕОГРАД 2027“,  подсетио је на то да је наш предлог да се изложба са темом „Игра(ј) за човечанство – спорт и музика за све“ одржи у Београду од 15. маја до 15. августа 2027. године.

Он је истакао и да је искуство које је наша земља стекла на светској изложби у Уједињеним Арапским Емиратима, која је завршена 31. марта ове године, од непроцењивог значаја, додавши да је интересовање за павиљон Србије било заиста велико.

Према његовим речима, ту прилику смо искористили на најбољи могући начин – да представимо наше привредне и технолошке потенцијале, креативне индустрије, туристичку понуду, науку, културу, уметност, историју.

Он је навео да је кандидатура за „ЕКСПО БЕОГРАД 2027” још један показатељ тога колико се наша земља променила и колико је напредовала, што је препознато и признато у целом свету.

Србија је економски, културни, туристички и спортски центар овог дела Европе и организација поменуте манифестације би то само још једном потврдила, закључио је министар.

Претходни специјализовани Експо је одржан у Астани 2017, а наредни је планиран за 2023. годину у Буенос Ајресу.

Чадеж: Србија и Београд спремни за организацију Expo 2027, дајте младима шансу за будућност!

Србија и Београд спремни су да буду добри домаћини организацији Светске изложбе Expo 2027 уз велику подршку пословне заједнице која окупља око милион домаћих и страних компанија које послују у нашој земљи и региону, изјавио је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије у Паризу.

Чадеж је на 170. Генералној скупштини Међународног бироа за изложбе као члан делегације Србије представио кандидатуру Београда за организацију EXPO 2027.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here