Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

Катарина Дујановић – Кети Фенслоу, председница Хуманитарне организације “Наши Срби” из Чикага, добитница је Ордена Светог Саве другог степена, који јој је недавно уручен у Патријаршији СПЦ.

На свечаности у Патријаршији, током њеног четвртог летњег хуманитарног пута у Србију, патријарх српски Иринеј јој је уручио Орден Светог Саве другог степена. То је највише одликовање које додељује Српска православна црква и говори о значају који се придаје вишегодишњем преданом, несебичном раду и доприносима Кети Фенслоу.

Том приликом уручена јој је и повеља – Грамата, која је издата ти поводом и коју је доделио Свети архијерејски синод Српске православне цркве.

У повељи се каже да су Кети Фенслоу и Наши Срби добили признање за делатну љубав према светој мајци Цркви, показану њеним вишегодишњим доброчинствима, причињеним кроз разне видове помоћи верском добротворном старатељству Архиепископије београдско-карловачке.

Кети  Фенслоу каже да своја осећања не може исказати и да “једноставно не можете ни објаснити све и да је догађај био једноставно чудесан”.

Кети планира да настави са хуманитарним радом. За 28. септембар у Чикагу  увече је заказан спектакл, трочасовно крстарење бродом уз Наше Србе по језеру Мичиген близу самог центра Чикага, а циљ је прикупљање хуманитарне помоћи. Очекује се добар одзив посетилаца, који се већ јављају да на време резервишу своје место за тај догађај.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here