Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић обишла је Павиљон Србије на 58. Бијеналу савремене уметности у Венецији и том приликом поручила да треба представити Србију у другачијем светлу, као земљу која ствара  идеје, иновације, технологију, прелепу уметност, музику, филм.

Брнабић, коју је лично дочекао и провео кроз поставку уметнички директор Бијенала Ралф Ругоф, истакла је да наша земља има много тога да понуди свету. Она је нагласила да у Венецији борави како би подржала српске уметнике, пре свега Ђорђа Озболта, који представља Србију са пројектом “Повратак губитка меморије”.

Премијерка је поновила да без инвестирања у културу и образовање, нема модерног друштва и јаке економије у 21. веку, изразивши задовољство што се још једне године Србија на овој смотри представља у најбољем светлу.

Брнабић је најавила да ће присуствовати и пријему који организује Србија, где ће се срести са великим бројем уметника из целог света и представницима других земаља на Бијеналу.

Бијенале се ове године одржава под слоганом “Да живите у занимљивим временима”. Први југословенски павиљон је отворен 1938. године на острву Света Јелена у Ђардинима, као део већег комплекса који је обухватао пет истоветних изложбених просторија.

На овогодишњој смотри у Венецији биће представљено 90 националних павиљона.

За централну изложбу, која ће се одвијати у централном павиљону у Ђардинима и у старом Арсеналу, уметнички директор Ралф Ругоф је одабрао 79 уметника из свих крајева света.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here