Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић поручио је данас да ће Србија наставити да се бори за будућност свих грађана, укључујући и грађане на Kосову и Метохији, без обзира на пребивалиште, веру и националност.

Званични сајт Владе Републике Србије преноси у целини изјаву директора Канцеларије за Косово и Метохију за јавност:

“Све смо сигурнији да Тачи, Весељи и садашње власти у Приштини стоје директно иза убиства Оливера Ивановића и очекујем да ће наши истражни органи ускоро бити у прилици да пруже више података о овом случају, јер то је нешто што цео свет треба да зна.

Зато у Приштини, уместо звецкања оружјем, треба да почну да размишљају о припреми одговора за правосуднe органe.

Србија никоме не прети и, за разлику од Приштине, поштује све своје грађане, а Срби на Косову и Метохији свакако не треба да брину због Тачијевог звецкања оружјем, јер ће се наша држава на одговоран начин старати о њиховој будућности и безбедности.

Тачијева пушка је празна, баш као што је лажна и прозирна његова глума жеље за наставком дијалога са Београдом, која траје једва колико и састанци са страним представницима.

Приштинске претње су право лице њихове политике. Дуге цеви, притисци, антицивилизацијске таксе, стотине напада на Србе без казне, то је њихова политика – политика прошлости.

Насупрот томе, ми ћемо наставити да се боримо за будућност свих наших грађана, укључујући и грађане на Kосову и Метохији, без обзира на пребивалиште, веру и националност.

Борићемо се и за будућност и бољи живот наших грађана Албанаца у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа, који никада у централној Србији неће бити непожељни и дискриминисани онако како су непожељни и дискриминисани Срби на Косову и Метохији од стране приштинског режима”, навео је Ђурић.

„Српска стварност“ / Канцеларија Владе Србије за К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here