Mesto za reklamu

Београд, 10. децембар 2018.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да су мере Приштине на Косову и Метохији довеле тамошње Србе на ивицу хуманитарне катастрофе, нагласивши да нас пример онога што се дешава на Космету упозорава на то колико могу бити погубне последице трговинских и других блокада.

Брнабић је, на трећој међународној конференцији “Иницијатива Појас и пут на Балкану”, истакла да последице увођења такси на производе из централне Србије и из Босне и Херцеговине трпе и Албанци у нашој јужној покрајини.

Премијерка је оценила и да је секундарна и озбиљнија последица политичка и безбедносна дестабилизација настала након низа таквих непромишљених и антицивилизацијских потеза Приштине.

Она је подсетила на то да је још кинески мислилац Лао Це рекао да ограничења и забране у свету доводе до тога да људи живе сиромашније.

Србија је искрено опредељена за потпуно слободну трговину и економску сарадњу, подвукла је Брнабић и поручила да наша земља не верује у то да изолација може да води ка просперитету.

„Српска стварност“ / владасрбије.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here