Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Широм Косова и Метохије Срби обележавају највећи православни празник – Ускрс, а синоћ су  у својим храмовима приссуствовали  пуноћиним литургијама. Тако је било и у манастиру Бањска.

Радост Христовог васкрсења обасјала је и древну светињу манастир Бањску, задужбину краља Милутина из 14. века. Овај храм кроз векове је рушен и уништаван, али исто тако и васкрсавао вољом Божијом и данас сија у пуном сјају.

Након опхода око цркве носећи светлост над светлошћу, Благодатни огањ,  многобројни верници присуствовали су светој Васкршњој литургији коју је служио отац Данило, игуман Бањске. Они који су се припремили кроз пост  и чинећи добра дела примили су свету тајну причешћа.

“Још један Васкрс овде на Косову и Метохији, надам се да се и у осталим светињама окупио оволики број верника као и овде у нашој Бањској. Надам се да ћемо и наредних година у миру и весељу да дочекамо Васкрс и да ћемо пре свега да обновимо и ширимо народ по целој територији КиМ, да и у осталим светињама буде народа као и овде. Честитам Васкрс свим Србима по целом свету, као и у Републици Српској”, рекао је за ТВ Мост један од присутних верника.

Из древне Бањске на највећи  православни празник Васкрс послате су поруке за мир међу људима, јединство и опстанак Срба на светим косовским просторима.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here