Mesto za reklamu

07.01.2020.

Српска заједница у Аустралији обележила је православни Божић сакупљајући помоћ за жртве пожара који и даље горе широм земље. Волонтери су упутили позив преко друштвених мрежа да се укључе у акцију прикупљања помоћи, а убрзо је спортски центар био пун, а камиони су почели да развозе донације у најтеже погођена подручја.

Користећи спортски центар у Бониригу, као место окупљања, Петрија Пајић је преко друштвених мрежа позвала српску заједницу да оставе донације.

„Нисмо очекивали велике резултате, па смо зато пријатно изненађени. Позвали смо људе да помогну колико могу и народ је показао велику солидарност и донео помоћ мимо наших очекивања“ – каже г. Пајић.

На списку су се нашле ствари потребне расељеним становницима Кобарга, града у долини Бега Шире у југоисточном Новом Јужном Велсу. Кобарго је један од досад најтеже погођених градова у Новом Јужном Велсу. Прошле недеље су у граду потврђена два смртна случаја, а стотине кућа су тешко оштећене. Ово место посетио је и пренијер Скот Морисон, а мештани су га дочекали љути јер су се осећали напуштеним и заборављеним, преноси “СБС Сербиан”. Помоћ ће отићи очито на праву адресу захваљијући солидарности српских сународника у Аустралији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here