Mesto za reklamu
  1. 11. 11. 20

Хтели ми то да признамо или не, Француска полако мења свој однос према Србији. За то су најзаслужније две посланице српског порекла у француском парламенту али и Срби који живе у Француској преко разних удружења које представљају.

Једно од таквих је и удружење « Све Српске заједнице Француске » које постоји и траје веома дуго и које ради нејлепше ствари које на најбољи начин промовишу српску традицију, културу и сам српски народ у Француској. На челу овог удружења је чувена Стана Билбија, жена патриота са великим срцем. Да је само више оваквих чистих и добрих људи, пишу Срби у Паризу.

Поводом потписивања мира у по завршетку Првог светског рата, на данашњи дан пре 101 годину одржана је, као и сваке године, главна свечаност испред Тријумфалне капије где се у мноштву француских застава нашло и пар српских застава. И ове године су госпођа Стана и чувени господин Пепи поносно представљали српски народ. Француски председник Макрон се поклонио српској застави за време церемоније.

После церемоније сви учесници су присуствовали свечаном ручку у председниковој палати. Госпођа Стана и господин Пепи нису пропустили прилику да проћаскају са Француским председником и да му поклоне српску ракију коју је он са задовољством прихватио и рекао да му је већ познато о каквом се напитку ради. Диван гест ових дивних људи са надом да ће и француска државна политика променити однос према Србији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here