Mesto za reklamu

Репрезентативци Србије у кајаку Томићевић и Зорић заузели треће место на такмичењу у Португалију. На трону су их наследили Немци, иза њих Шпанци

  1. 10. 2018.

Српска посада у дисциплини кајак двосед на 1.000 метара Марко Томићевић и Миленко Зорић, који су бранили светску титулу остварила је сјајан резултат и освојила је бронзану медаљу на Светском првенству у Монтемор Овељу (Португалија). У изузетно узбудљивој, у финишу и драматичној трци, остварили су резултат 3.17,407 минута, и тако наставили низ одличја са највећих такмичења.

Први део трке наш чамац је био иза водеће групе. Немци Хоф и Грос су од старта заузели прву позицију, чамци Данске и Аустралије били одмах иза њих. Томићевић и Зорић су после 500 метара кренули у потеру за водећим чамцима и брзо се позиционирали међу три најбржа.

У финишу су се Немци издвојили и најавили злато. И док су се чамци Србије и Аустралије борили за сребро, из другог плана су се појавили Шпанци Кубељос и Пења и други прошли кроз циљ.

Немачка посада је злато освојила резултатом 3.15,797, Шпанци су до сребра стигли у времену 3.16,617.

У једноседу на 1.000 метара Марија Достанић је заузела 15. позицију у укупном пласману. У Б финалу је била шеста с временом 4.19,365.

Бојан Зделар је у полуфиналној групи дисциплине кајак једносед на 500 метара био седми. Трку је завршио у времену 1.46,658 минута. Овим пласманом је наш, по годинама још јуниор, завршио учешће на дебитантском Првенству света за сениоре.

ВУК Радовановић је Светско првенство завршио на деветом месту. Наш паракајакаш је кроз циљ прошао у времену 48,520 секунди.
Злато је освојио Куртис Мекгрејт (Аустралија) резултатом 41,735, сребро Скот Мартлеј (Нови Зеланд) – 42,360, а бронзу Микола Сињук (Украјина) – 43,230.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here