Mesto za reklamu
  1. 05.2019.

Књижевници из Србије имали су запажено учешће на међународном песничком фестивалу “Капије поезије” који је одржан у румунском граду Решици.

Девето издање Фестивала, које је одржано под покровитељством румунског Министарства културе, жупаније Караш-Северин и градова Решица и Нова Молдава, окупило је 40 писаца из Србије, Јапана, Француске, Северне Македоније, Мађарске, Бугарске, Хрватске, Црне Горе, Русије, Аустралије, Италије и Румуније.

Гран-при Фестивала припао је јапанској песникињи и калиграфкињи Рие Гото из Токија.

Оснивач и директорка Фестивала др Љубица Рајчић, румунска књижевница српског порекла истакла је да је ова књижевна манифестација окупила значајне и утицајне писце из 12 земаља са три континента који су представили своја нова остварења бројној и захвалној публици у Решици, Оравици и Новој Молдави, говорећи и дружећи се и са студентима и ученицима из разних крајева Румуније.

У оквиру Фестивала “Капије поезије” објављен је зборник радова учесника Фестивала, међу којима и српских писаца чије су песме и афоризми одштампани на енглеском, румунском и српском језику.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here