Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Савез самосталних синдиката Србије подржао је захтеве радника Јавног предузећа “Пошта Србије” који су обуставили рад и оценио недопустивим да том предузеће две трећине запослених има зараде испод републичког просека.

“Недопустиво је и несхватљиво, посебно у ситуацији када ово предузеће остварује добит и пуни буџет, да радници не учествују у расподели добити”, истиче у саопштењу Савез самосталних синдиката Србије (СССС).

Оцењено је да је “оправдано њихово незадовољство и бунт” и наведено да “раде под притиском, са смањеним бројем извршилаца” док “на њихове захтеве руководство предузећа остаје потпуно индиферентно и даје обећања која касније не испуњава”.

“Стога, Савез самосталних синдиката Србије у потпуности подржава њихове оправдане захтеве и очекује да грађани имају стрпљења и разумевања за незадовољство поштоноша, шалтерских радника, диспечера и возача”, поручено је у саопштењу.

Савез самосталних синдиката Србије се нада да ће, у интересу радника ЈП “Пошта Србије” и грађана, представници Владе Србије и представници запослених што пре постићи споразум.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here