Mesto za reklamu
  1. 01.2019.

Канадско-америчка глумица српског порекла Стана Катић, председница жирија 12. Међународног филмског и музичког фестивала „Кустендорф“, стигла је у Дрвенград одушевљена природом Мећавника и чињеницом да је на месту где је забрањен црвени тепих.

„Прелепо. Пада снег, прелепа је природа и врло сам захвалан што сам овде“, рекла је Катић, коју је дочекао оснивач „Кустендорфа“ Емир Кустурица, у складу са српским обичајима, са хлебом, сољу и ракијом.

Стана Катић и Емир Кустурица наздарвили пред почетак фестивала

Звезда популарне серије “Касл” (Castle) редовно посећује Београд, али први пут је у овом делу Србије.

„Ово је диван поклон. Желела сам да дођем овде када сам снимала у Бугарској, али се испоставило да је поприлично далеко. Тако да је ово невероватно, дивно чудо за мене“, рекла је Катић новинарима.

О очекивањима од фестивала каже да би волела да буде од помоћи док је у Дрвенграду.

„Отворена сам за нова искуства и радујем се. Чула сам да је забавно и једва чекам да играм, уживам и упознам нове филмске ствараоце“, рекла је Катић.

На питање шта је понајпре дотакне у филму, каже оно што је неухватљиво, то парче магије које треба да остане такво на крају.

„Јухуууу“ је била њена реакција на чињеницу да је црвени тепих забрањен у Дрвенграду.

„Свиђа ми се то, то је супер и тако релаксирајуће. Ово је место опуштања за уметнике и баш се радујем томе“, рекла је позната холивудска глумица.

Тренутно снима серију “Абсентиа”, трилер у коме игра жену која је радила за ФБИ-а, била киднапована и шест година провела затворена, да би се, како је рекла, „вратила из мртвих“.

„Све се променило након тога, али онда бива увучена у серију убистава, мора да докаже своју невиност и да поврати свој живот“, објаснила је Катић и додала да су пре две седмице завршили са снимањем друге сезоне.

Испричала је да обожава гајде и да су чланови екипе серије сакупили новац и довели гајдаше са планина Родопи, који су свирали на забави приређеној поводом завршетка снимања друге сезоне серије.

„То је био магичан поклон“, додала је Катић.

Замољена да каже нешто на српском, уз смех је рекла: „Моји падежи су пропаст“.

 „Српска стварност“ / РТС, Агенције/

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here