Mesto za reklamu
  1. 04. 2021.

Потписивањем Бриселског споразума, пре осам године, Београда и Приштина преузели су међународне обавезе, а све што је договорено мора бити и примењено”, каже портапрол ЕУ, Петра Стано за Т а н ј у г.

Поводом осме годишњице од потисиваја Бриселског споразума, Петер Стано у изјави за Т а н ј у г посебно наглашава да ЕУ очекује од Косова да поштује своје преузете обавезе да ће применити договорено тим споразумом.

”Косово је ушло у споразум о формирању Заједнице српских општина. Споразум о томе је постигнут у доброј вољи свих страна и никада није повучен”, наглашава Стано.

Он посећа да је Бриселски споразум двотрећинском већином ратификовао и косовски парламент 2013. године, чиме је, како каже, потврђена косовска међународна обавеза да примени споразум.

На годишњицу потписивања тзв ”првог” Бриселског споразума, из ЕУ, као галвног посредника у дијалогу Беогрда и Приштине, позивају да се процес нормализације односа настави и доведе до ”успешног краја”

”ЕУ и зенље чланице очекују да се дијалог настави брзо и да се Беогрда и Приштна озбиљно ангажују у процесу. Очекујемо примену свих до сада постигнутих договора и настављамо рад ка свеобухватниј нормалиацији која ће обухватити сва отворена питања измешу Србије и Коосва”, закључио је Сатано у изјави за Т а н ј у г.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here