Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Портпарол ЕУ Петер Стано каже да је данашња посета директор Канцеларије за КиМ Петра Петковића била најављена у складу са процедурама и да је требало да буде одобрена од стране институција у Приштини.

”ЕУ је последњих дана добила два обавештења да директор Петковић намерава да посети Косово. Прво обавештење процедурално није било у складу са Уговором о службеним посетама, којим се регулишу процедуре обавештавања и вршења службених посета. Друго обавештење је, међутим, било у потпуности у складу са Аранжманима и стога је посета требало да буде одобрена”, навео је Стано у писаној изјави за Т а н ј у г.

Портпарол ЕУ додаје да званичне посете између Београда и Приштине играју важну улогу у унапређењу нормализације односа и међусобног разумевања и подвалчи да их не треба их политизовати.

”ЕУ апелује на обе стране да у доброј намери реше све такве несугласице и неспоразуме у дијалогу користећи успостављене канале комуникације официра за везу. Обе стране треба да поштују све претходне споразуме и спроведу обавезе које су на чекању, укључујући и оне које се односе на званичне посете”, закључио је Стано у писаној изјави послеђеној Т а н ј у г у.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here