Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да ће сутрашњи скуп, у оквиру кампање “Будућност Србије” у Београду, бити без инцидената и да ће му присуствовати огроман број људи.

“Очекујем добар и миран скуп, којем ће присуствовати огроман број људи и на којем неће бити никаквих проблема и људи неће упадати у институције нити имају ту намеру, очекујем само позитивну атмосферу”, рекао је Стефановић новинарима у Београду.

Полиција ће, као и током протеста “1 од пет милиона”, обезбеђивати зграду Скупштине Србије, јер је то институција коју полиција иначе штити, напомено је министар.

“Скупштина је одлучила да је штити МУП, а МУП одређује са којим снагама и у ком капацитету ће то урадити. Примењујемо најбоље мере, које су довољне да сигурност посланика и имовина буде заштићена”, прецизирао је Стефановић.

Додао је да полиција обавља процену како ће штитити скупове које организују људи који су склони “да нешто запале”, а како скупове који су увек организовани без насиља.

Напоменуо је да ће скуп обезбеђивати велики број саобраћајне полиције како би грађани што брже стигли до својих дестинација и избегли гужве и апеловао на грађане да, уколико не морају, не користе своја приватна возила за долазак у центар града.

Стефановић је рекао да се очекује да већ од 14 сати у центру града и на Новом Београду почне окупљање великог броја људи из Београда и унутрашњости.

На скупу ће како је навео, и председник Србије Александар Вучић грађанима рећи шта још може да се уради за Србију, као и шта је добро до сада урађено.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here