Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Влада Републике Србије саопштила је да је, уз подршку Европске уније, данас у Београд слетео још један авион са медицинском опремом потребном за борбу против пандемије коронавируса – овога пута са 800.000 заштитних медицинских маски, које ће бити достављене здравственим установама широм земље.

Европска унија финансирала је како набавку ове медицинске опреме, тако и њен транспорт до Србије.

Ове маске, намењене заштити медицинског особља у здравственим установама, биће достављене као део целокупне помоћи ЕУ Србији у борби против пандемије.

Председница Владе Србије Ана Брнабић исказала је том приликом велику захвалност амбасадору Сему Фабрицију, Делегацији Европске уније у Србији, целој ЕУ, нашим партнерима из земаља чланица Европске уније које су донирале новац не само за овај лет, већ и за велики део медицинске опреме на овом лету.

Министарка за европске интеграције и национални ИПА координатор Јадранка Јоксимовић навела је да смо од новца ЕУ, који је споразумом пренамењен из ИПА фондова за Србију недуго након ескалације епидемије, одмах са УНОПС-ом, имплементационим партнером, почели да радимо на набавци медицинске опреме.

Шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици указао је на то да од почетка кризе није прошао готово ниједан дан без медицинске опреме коју је ЕУ превозила или купила, намењене здравственим установама и угроженим заједницама у Србији.

Поносан сам на помоћ коју пружамо захваљујући пакету у износу од 15 милиона евра за неодложне мере помоћи у Србији, које финансира Европска унија, рекао је Фабрици.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here