Mesto za reklamu
  1. 11. 2018.

На Косово и Метохију јутрос је стигла одређена количина лекова и дневне штампе, сазнаје РТС. Новине нису стигле на киоске, већ су раздељене по зградама, понегде су стављане у сандучиће, а негде остављане испред врата станова.

Хлеб, млеко и млечни производи из централне Србије не долази у Звечан већ четири дана, од када је Приштина увела таксе од 100 одсто. На пијаци за викенд није било продаваца меса из копаоничких села. Све је мање лекова, а најтеже је са резервама кисоника, јавља извештач РТС-а.

Председница Удружења “Мајка девет Југовића” Светлана Стевић каже да на Космету прети тешка социјална категорија.

Према њеним речима, то удружење се већ 17 година труди да најугрoженијем становништву на Косову и Метохији допреми хлеб, а сада имају брашна за свега десет дана.

Стевићева је рекла да су се јавили и нови корисници народних кухиња који траже помоћ, јер сада не могу да плаћају храну по новим ценама.

“То су породице са већим бројем деце”, каже председница Удружења “Мајка девет Југовића” и истиче да ако не успеју да увезу брашно, народне кухиње ће се затворити.

Срби са Космета најавили су за сутра миран протест због такси које је Приштина увела пре четири дана, као и због упада јединице Росу на север Косова и Метохије и хапшења Срба.

Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here