Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

На београдски аеродром Никола Тесла јутрос је слетео авион „Ер Србије“ са 440.000 доза кинеске „Синофарм“ вакцине против вируса корона, а пошиљку су дочекали министар здравља Србије Златибор Лончар, министар одбране Небојша Стефановић и кинеска амбасадорка у Београду Чен Бо.

Од тог броја, 200.000 вакцина су донација кинеске војске.

Министар здравља Златибор Лончар је рекао да ће са испорукама до викенда Србија изаћи на 3,5 милиона доза „Синофарм“ вакцине.

То је један од пресудних фактора зашто је Србија данас у ситуацији када се види светло на крају тунела, рекао је Лончар.

Он је, међутим, истакао да то не значи опуштање и позвао грађане да искористе то што има довољно и више врста вакцина и да се вакцинишу, истичући да је то једини начин да се вратимо нормалном животу.

Лончар је апеловао на локалне самоуправе у општинама, где је одзив на вакцинацију мањи да се активније укључе и промовишу вакцинацију.

Он је апеловао на младе да се вакцинишу и навео пример Пекинга, где је у једном моменту дат приоритет вакцинацији младих, јер они морају да се крећу и раде, и истакао да је то дало резултате.

Лончар је поновио да су вакцине безбедне и да делују, указујући да су резултати бољи свуда где се више људи вакцинисало.

Министар здравља је захвалио амбасадорки Кине, кинеском председнику и компанији „Ер Србија“ за све што су урадили у набавци вакцина.

Он је поручио да ће вакцине које стижу као донација кинеске војске значајно помоћи у заштити од панадемије и позвао све припаданике Министарства одбране и њихове породице да се вакцинишу и тако покажу одговорност.

Стефановић је изнео податак да су сви војни лекари вакцинсиани и да је 95 одсто запослених на ВМА вакцинисано, што је доказ да стручњаци верују у имунизацију против Ковид 19.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here