Mesto za reklamu

02.07.2020.

Београдски студенти остаће у домовима, уз налажење решења за повећање епидемиолошких мера. Првобитно је као једна од мера најављено да ће студентски домови у Београду бити затворени.

Председник Србије Александар Вучић најавио је као једну од мера да ће студентски домови у Београду бити затворени јер је престоница жариште короне.

После разговора председника Србије и студената, пронађено је решење, објавио је РТС. Студенти ће остати у домовима, уз појачане епидемиолошке мере.

Студенти из београдских студентских домова претходно су изашли из њих у знак протеста после најаве да ће домови бити затворени у склопу нових мера у борби против вируса корона.

Студенти су се окупили испред свих београдских студентских домова.

Највећа окупљања студената су била у Студентском граду, али и у Студентском дому „4. април“, где су незадовољни студенти изашли и блокирали Улицу Војводе Степе.​ Блокиран је био и Булевар краља Александра, где су се окупили студенти из дома „Лола“.

Колона студената упутила се из више праваца ка Скупштини Србије.​ Студенти су најавили да ће се сутра у 10 сати поново окупити испред Филозофског факултета, те да ће предати званичан захтев управницима домова да исељавања не буде.

Студентски домови затварани су већ једном, средином марта, у оквиру епидемиолошких мера. Поново су отворени два месеца касније уз мере ограничења. Међутим, вирус корона појавила се међу београдским студентима.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here