Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Представници студентске иницијативе “За смањење школарина” предали су 18.000 потписа студената који подржавају њихов захтев на писарницу Министарства просвете, као и захтев за састанак са ресорним министром. Траже да школарине на свим факултетима буду смањене за 30 одсто.

Представник иницијативе Никола Арсић рекао је новинарима да су осим студената потписници петиције и њихови родитељи. Он је рекао да је реч о рационалном захтеву и објаснио то тако што каже да по финансијским извештајима многи факултети имају суфицит, те да могу да изађу у сусрет студентима .

Он је навео да су на писарницу Министарства просвете осим петиције за смањење школарина, предали још једном захтев за састанак са министром Младеном Шарчевићем.

“Послали смо 3.000 мејлова министру просвете са захтевом за састанак. Пошто тврди да није добио, показаћемо их чим будемо имали прилику за састанак”, рекао Арсић.

Кристина Милошевић нагласила је да студенти не траже милостињу, већ да је то правичан захтев. Она је прочитала мејлове студената које свакодневно добијају, да су им родитељи остали без посла, да живе од једне плате.

Министар просвете Младен Шарчевић сматра да има факултета који не могу да издрже смањење од 30 одсто.

Шарчевић је захтев оценио непримереним за све студенте и професоре, додајући да се том проблему не може прићи линераним смањењем цене школарина.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here