Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Студенти из покрета “1 од 5 милиона” саопштили су да ће сачекати 22. новембар и одлуку Одбора за етику о томе да ли је докторат министра Синише Малог плагијат.Ректорка Београдског универзитета Иванка Поповић позвала је студенте да одрже конференцију за новинаре у Ректорату.

Они су рекли да ће сачекати одлуку Одбора за етику, али и да очекују да ће утврдити да је докторат Синише Малог плагијат.

Ректорка Поповић је јуче саопштила да је рок за одлуку о докторату продужен до 22. новембра 2019. године, како би рок за подношење жалби био поштован.

Првобитни рок, који је договорен са студентима који су блокирали Ректорат био је 4. новембар.

Незадовољни новонасталом ситуацијом, студенти су јуче позвали професоре да се изјасне о продужењу рока. Огласили су се професори Филозофског факултета.

“Одлагање рока за доношење одлуке о докторату Синише Малог је законска обавеза а не одлука Универзитета или ректорке”, навели су у саoпштењу покретачи иницијативе “105 од 5 милиона” Филозофског факултета у Београду.

Ректорка је данас поновила да је Одбор јуче заседао и да интензивно ради. Каже да превид није био намеран, а да ће одлука коју ће Одбор донети бити коначна.

Додала је и да је са Одбором контактирала само преко секретара, како би то тело независно радило и да се нада да неће бити притисака.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here