Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

Студенти Case Study Club-a ФОН-а, Милош Михајлија, Тамара Ђорђевић, Мина Петровић и Милица Ђерић, под ментроством проф. др Славице Цицварић Костић и проф. др Весне Дамњановић освојили су треће место на светском такмичењу у решавању студије случаја Rotterdam / Carleton International Case Competition 2021, које је одржано у периоду од 24. до 30. октобра 2021. године у организацији Универзитета Карлтон из Канаде.

Студенти Case Study Club-a ФОН-а су се такмичили са реномираним светским универзитетима и пословним школама са пет континената, саопштио је ФОН.

Такмичари су кроз шест дана решавали три различите студије случаја из различитих индустрија.

Прва студија случаја коју су наши студенти решавали и у оквиру које су најбоље приказали своје знање и вештине је студија случаја компаније Bridgehead Coffee., ланац кафетерија и продавница кафе из Отаве, главног града Канаде, окренут одрживом развоју и неговању локалне заједнице.

Задатак који се нашао пред студентима био је одређивање стратегије и плана ширења пословања водећи рачуна о циљној групи потрошача, одговорности према локалној заједници и снабдевачима и еколошким утицајима.

Тим је био похваљен за прецизно дефинисање проблема, креативно решење и добро разрађену стратегију ширења пословања, која је дефинисана и представљена у контексту одрживог развоја и у складу са циљевима одрживог развоја Уједињених нација.

На основу ефектне презентације, као и одговора на питања жирија, студенти ФОН-а су осигурали пролаз у финале као првопласирани тим из своје дивизије.

У финалу сву освојили бронзану медаљу, док је прво место освојио тим са Ерасмус Универзитета из Ротердама (Erasmus University, Rotterdam School of Management), а друго Норвешка пословна школа (BI Norwegian Business School).

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here