Mesto za reklamu
  1. 11. 2018.

Тројици Срба који су у петак ухапшени у Косовској Митровици Основни суд у Приштини одредио је до 30 дана судског притвора на захтев тужилаштва, јавља дописник РТС-а. Четврти ухапшени требало би да буде приведен суду у Косовској Митровици. Адвокат Дејан Васић каже да нико од четворице ухапшених није оптужен за убиство Оливера Ивановића.

Ухапшени Марко Рошић, Недељко Спасојевић и Драгиша Марковић пребачени су у затвор високог ризика у Грдовцу код Подујева.

Петковић: Влада Србије инсистира да победи истина

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да су четворица Срба била малтретирана у бруталној акцији специјалне јединице косовске полиције РОСУ и да ће Влада Србије инсистирати да победи истина.

Петковић је рекао и да је Канцеларија за КиМ обезбедила логистичку и финансијску помоћ за адвокатско затупање четворице ухапшених Срба.

Они су дали изјаву суду само на околности одређивања притвора, а своју одбрану поводом кривичног дела за које се терете износиће пред тужиоцем накнадно.

Четврти Србин који је такође ухапшен јуче, Александар Ћурић, треба да буде приведен суду у Косовској Митровици јер се терети за ометање полиције у обављању службене дужности.

Тужилац Суљ Хоџа рекао је после данашњег рочишта да очекује да ухапшенима буде одређен притвор јер постоји довољно доказа.

Адвокати оптужених су реаговали на одлуку суда и на наводе тужилаштва. Адвокат Дејан Васић је рекао да је оно чиме тужилаштво располаже “танко и неуверљиво”.

“То су најобичнији преписани медијски извештаји и ништа друго”, наводи Васић.

Адвокат Негован Шарановић додаје: “Уколико се решење о одређивању притвора заснива на чињеничном стању којим располажу тужилаштво и суд, наше је убеђење да овај поступак мора бити завршен у корист окривљених”.

Сличног мишљења је и његов колега Миро Делевић.

“Докази које износи тужилац нису докази, и надам се да ћемо то у жалби да докажемо. Докази не могу да буду хипотетички него само конкретни”, поручује Делевић.

Отправак решења адвокатима ће бити уручен у понедељак када би требало да буде преведен. Тада почиње рок од 24 сата за подношење жалбе.

У међувремену је Дејан Васић, адвокат Драгише Марковића, рекао да нико од четворице ухапшених није оптужен за убиство.

Васић је рекао да је његов брањеник осумњичен за одавање службене тајне и да је ухапшен зато што је виђен да на месту убиства Оливера Ивановића разговара мобилним телефоном.

Притом није наведено са ким је разговарао и шта је причао, рекао је Васић у просторијама Канцеларије за КиМ у Косовској Митровици.

“Нечувено је да се за дело тог интензитета ангажују толике полицијске снаге. Њему је на терет стављено одавање службене тајне”, навео је Васић.

„Српска стварност“ / РТС – Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here