Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са савезним канцеларом Републике Аустрије Карлом Нехамером, са којим је разменио мишљења о најважнијим аспектима билатералне сарадње, као и о европским интеграцијама Србије.

Председник Вучић је оценио односе са Аустријом као веома добре и поновио чврсто опредељење Србије за њихово даље свестрано јачање, уз посебан акценат на даљи развој економске сарадње.

„Трговинска размена између наше две земље, иако погођена пандемијом, у 2021. години забележила је повећање од 28% и достигла 1,36 милијарди евра, са тенденцијом раста“, истакао је председник и додао да је Аустрија један од највећих инвеститора у српску привреду.

Током разговора, саговорници су посебну пажњу посветили европском путу Србије.

„Високо ценимо снажно ангажовање Аустрије за проширење Европске уније и подршку европском путу наше земље“, истакао је председник.

Савезни канцелар Аустрије је посебно нагласио да је од великог значаја да се ЕУ јасно одреди у погледу припадности земаља Западног Балкана Унији, као и да је неопходно да се тај процес убрза, истакавши да су Србија и Аустрија добри партнери.

Председник је детаљно упознао савезног канцелара са актуелном ситуацијом у региону.

Саговорници су се сагласили да Србија и Аустрија придају велики значај јачању мултилатерализма и заједничком супротстављању глобалним изазовима данашњице, те су у том смислу нагласили неопходност наставка успешне сарадње на мултилатералном плану.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here