Mesto za reklamu

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и председник Владе Португалије Антонио Кошта оценили су данас у Лисабону да су билатерални односи двеју земаља традиционално добри, али да има простора за њихово унапређење, посебно када је реч о економској сарадњи.

  1. 11. 2018.

У разговору два премијера,  председница српске владе Брнабић  је изразила наду да ће Србија и Португалија у будућности побољшати међусобну трговинску размену, и истакла да је за Србију важно да настави да развија и јача привреду и предузетништво.

Премијер Кошта је предочио искуства Португалије у овим областима, а поготово у подршци развоју стартап предузетништва.

Премијерка Србије је изразила захвалност Кошти на подршци коју Португалијa пружа Србији на пољу eвропских интеграција и истакла да чланство Србије у ЕУ остаје наш стратешки циљ. Брнабић је упутила и позив премијеру Португала да у наредном периоду посети Србију.

На састанку је било речи и о потенцијалима двеју земаља у области информационих технологија  и дигитализације.

Брнабић је Кошти пренела похвале на рачун организације Веб самита у Лисабону, који је како је истакла, веома значајан догађај за све земље света које желе да буду конкурентне у време 4. индустријске револуције.

Председница Владе борави у једнодневној посети Португалији поводом Веб самита, који се одржава у главном граду те земље.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here