Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

На једној од најзначајнијих светских изложби савремене уметности, Бијеналу у Венцији, у Павиљону „Србија“, отворена је изложба „Повратак губитка меморије“ Ђорђа Озболта.

Рад Ђорђа Озболта, нашег уметника који деценијама живи у Лондону, истражује нешто веома лично. Успомене. Сећања се мењају, истиче Озболт и наглашава да је добро одговорио на тему Бијенала – „Да живите у занимљивим временима“. Реакције публике су биле веома позитивне.

„Људи воле целу инсталацију као такву, али свако има неки свој омиљени моменат у тој инсталацији. Ја немам конкретно однос према специфицним радовима, пошто видим све као целину“, наводи аутор изложбе, Ђорђе Озболт.

Венецијански Бијенале место је сусрета уметника са међународном публиком, кустосима и галеристима, јединствена прилика за стицање интернационалне препознатљивости.

„Прве реакције публике и критике које смо чули овако у пролазу, врло су охрабрујуће. Србија је наступила сјајно. Ми из године у годину, чини ми се, остављамо све бољи утисак на Бијеналима“, сматра Владан Вукосављевић, министар културе и информисања Републике Србије.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here