Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да ће грађани Србије од данас све уплате за више од 300 услуга које пружа МУП моћи да плате електронским путем преко портала еУправа, креирањем јединствене уплатнице.

Услуга „Плати“ доступна је на адреси www.plati.euprava.gov.rs, као и на сајту Министарства унутрашњих послова, у рубрици грађани – документа грађана.

Министар Александар Вулин, који је у Полицијској станици у Љермонтовљевој улици присуствовао презентацији ове услуге, истакао је да је МУП први орган државне управе који је грађанима омогућио да таксе и накнаде за услуге које пружа плате једноставно и лако, без чекања у редовима.

Он је указао на то да је нова е-услуга Министарства унутрашњих послова значајна не само за грађане, већ и за привреду и фирме.

Директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михајло Јовановић рекао је да је МУП први орган државне управе који је грађанима понудио овај нови електронски начин плаћања.

Према његовим речима, овај систем ће значити грађанима јер ће врло једноставно моћи да плате услуге МУП-а путем интернета, е-банкинга, мобилних апликација и по први пут, приликом подношења захтева, неће морати да носе папирни доказ о уплати.

Он је најавио да ће се даље радити на томе да овај вид плаћања почну да користе и сви остали државни органи.

Јовановић је подвукао да ће успостављени систем бити од великог значаја за јавну управу, јер по први пут сваки налог добија свој јединствени позив на број, на основу кога се раскњижава налог о уплати.

Директор Управе за трезор Марко Гверо истакао је да је дигитализација наша садашњост и да ће овај сервис омогућити побољшање услуга државних органа и значајно олакшати разна плаћања грађанима.

Услуга „Плати“ омогућиће грађанима да уместо попуњавања неколико уплатница, преко портала еУправе креирају јединствену уплатницу и услугу плате електронски Дина, Виза, Мастер и Маестро картицом и интегрисаним електронским банкарством.

Такође, уплату ће моћи да обаве и на шалтерима полицијских станица, а биће им омогућено и да са јединственом уплатницом коју су добили преко услуге „Плати“ плаћање обаве у банкама и поштама.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here