Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Протест таксиста у Београду се наставља сутра, али неће бити радикализован за време посете председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана у понедељак и уторак, изјавио је представник Уговорне привредне такси коморе Бошко Вукојевић.

Бошко Вукојевић је у изјави Фонету најавио да ће се таксисти и сутра, од поднева окупљати у блоку 70, Кумодрашкој код хотела Подгорица, на паркингу код хале “Александар Николић” (Пионир) и на новом Обреновачком путу, на углу са Улицом Светолика Лазаревића Лазе.

Протестна вожња и колона такси возила ка центру града и Влади Србије креће у 13 сати.

“Не желимо да од нашег еснафског проблема правимо међународни проблем и шаљемо лошу слику о Србији у свет”, навео је Вукојевић.

Рекао је да таксисти још већају о свим начинима радикализације свог протеста и да ће јавност о томе бити обавештена.

“Блага радикализација могла би да почне од среде, а она права очекује се од треће недеље протеста”, напоменуо је Вукојевић.

У протесту таксиста, који је почео прошлог понедељка, 30. септембра, учествују и Савез ауто-такси удружења Србије, Синдикат такси возача и ауто-превозника “Независност”, “Пинк”, “Лукс”, “Београдски возачи”, “Беонаксис”, “Чукарички плави”, “Жути” и “Беотакси”.

Таксисти протесте организују због тога што, како тврде, држава не спроводи закон против “привредних друштава и удружења која незаконито, посредством апликација, обављају такси превоз”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here