1. 04. 2020.

Косовски председник Хашим Тачи одржаће у 16.30 консултативни састанак са лидерима парламентарних политичких субјеката о формирању нове владе и даљим корацима.

Раније данас Хашим Тачи је упутио писмо лидеру Самоопредељења Аљбину Куртију у којем га обавештава да није искористио право да одреди кандидата за састав нове владе и да ће започети консултације са другим парламентарним странкама.

“Жао ми је што морам да утврдим да својим поступцима нисте искористили право да предложите новог кандидата за формирање владе, у складу са одлуком Централне изборне комисије да потврди коначне резултате превремених избора за Скупштину Косова”, написао је Тачи у писму Куртију.

Тачи додаје да ће да поступи на основу загарантованих овлашћења, да одржава стабилност и да гарантује демократско функционисање институција.

Курти чија је странка на изборима 6. октобра освојила највише гласова, након што му је у косовској скупштини изгласано неповерење, одбијао је да предложи новог мандатара, захтевајући расписивање нових избора пошто прође стање епидемије проглашено због коронавируса.

Тачи и остале странке у скупштини залажу се за формирање нове владе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here