Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Косовски председник Хашим Тачи против којег је подигнут предлог оптужнице за ратне злочине на Косову, изјавио је да “није починио ниједну врсту злочина и да је рат Ослободилачке војске чист”.

Хашим Тачи је рекао да је завршио своје сведочење у Хагу пред тужиоцем Специјализованих већа.

“Веома ми је драго што сам четири дана заредом имао прилику да дам своја појашњења о свим питањима која се тичу моје активности током ратног периода, а током ова четири дана покушао сам да разјасним и пружим информације о мојим одговорностима током рата”, рекао је Тачи, а преносе приштински медији.

“Имали смо продуктивне сесије. Сада је на тужиоцу и судији да оцене мој исказ непристрасно и отворено. Ако то учине професионално, лако могу да закључим да нисам починио ниједан наводни злочин. Наша борба је била фер јер је била борба за слободу”, додао је Тачи.

Предлог оптужнице против њега назвао је новим писањем историје, те да се ради о “покушајима нарушавања НАТО хуманитарне интервенције”.

Такође је изјавио да током ова четири дана није испитиван о наводима из извештаја Дика Мартија.

“Немам право да причам или дајем било какве информације о свом сведочењу већ четири дана. Могу да потврдим да ме до данас ни у једном случају нису питали о тим наводима”, завршио је Тачи.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here