Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Председник Косова Хашим Тачи је на неформалној вечери у Њујорку, пред високом представницом ЕУ за спољну политику и безбедност Федериком Могерини и званичницима, јавно обећао да ће нова влада у Приштини, која буде формирана након избора укинути таксе уведене на робу из централне Србије, пише Косово онлине..

Тачи је, како тај лист незванично сазнаје, то изговорио у недељу на традиционалној неформалној вечери, коју је за лидере са Западног Балкана, на маргинама 74. заседања Генералне скупштине Уједињених нација организовала Федерика Могерини, одлазећа висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност.

Неформалној вечери је присуствовао и први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, који је оценио да се Србија залаже за дијалог са Косовом и проналажење компромисног решења.

,,Стриктно поштовање закључених и договорених оквира регионалне сарадње од стране свих учесница у региону, без изузетка је предуслов успешне реализације и унапређења регионалне сарадње”, поручио је Дачић током вечере.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here