Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Косовски председник Хашим Тачи извршио је смотру припадника снага безбедности и технике којом ова формација располаже, уочи сутрашњег финалног разматрања и усвајања предлога закона којима се отвара пут формирању косовских оружаних снага.

Тачи је у приштинској касарни, пред око 400 припадника Косовских снага безбедности рекао да ће нова формација бити у служби мира на Косову, региону и свету.

Додао је да су све политичке снаге на Косову јединствене да безбедносне снаге буду трансформисане у професионалну војску .

“Уверавам све заједнице на Косову, а посебно српску заједницу, да ће КБС наставити да служи свим грађанима, без етничких разлика”, рекао је Тачи. Поручио је “стратешким партнерима, НАТО-у и свим државама које желе одржив мир у овом делу света” да ће косовске снаге безбедности увек бити “у служби и заштити свих својих грађана и имовине без икаквих разлика”.

Трансформација безбедносних снага у војску заказана је за сутра у 10 часова, када ће се на редовној седници скупштине наћи три нацрта закона. Ради се о предлозима Закона о косовским безбедносним снагама, Закона о служби у косовским безбедносним снагама и Закону о министарству одбране.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here