Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Председник привремених приштинских институција Хашима Тачи саопштио је да је Суд за злочине ОВК у Хагу потврдио оптужницу против њега и да подноси оставку на место председника. Тачи се предао истражитељима Еулекса.

Некадашњи политички представник такозване Ослободилачке војске Косова и члан њеног Главног штаба, Хашим Тачи је на конференцији за новинаре у Приштини објавио да је Суд за злочине ОВК потврдио оптужницу против њега.

Суд у Хагу потврдио је оптужницу против Хашима Тачија

Тачи је рекао и да подноси оставку на место председника привремених приштинских институција. Потом, Тачи се предао истражитељима Еулекса у Приштини.

Раније данас, оптужница је потврђена и против председника Демократске партије Косова Кадрија Весељија, који је најавио да ће се предати истражитељима.

Специјализовано тужилаштво у Хагу поднело је у јуну предлог оптужнице против Тачија и Весељија.

Тачи и Весељи се, са још осам особа, терете за ратне злочине и убиство 100 цивила различитих националности током сукоба на Косову.

Жртве кривичних дела из оптужнице су стотине лица чији је идентитет познат и међу којима су косовски Албанци, Срби, Роми и лица других националности, као и политички противници.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here