Mesto za reklamu

Са Србијом треба да постигнемо коначни споразум. Не одустајем од дијалога.

  1. 11. 2018.

Председник шиптарских привремених косовских институција Хашим Тачи изјавио је да је разочаран због одбијања захтева Косова за чланство у Интерполу. У изјави за медије из Дубаија, Тачи је рекао да данас нема победника, али је признао да је Косово губитник.

„У процесима интеграција, ту смо где смо у околностима које захтевају промишљање, са притиском Србије на Генералну скупштину Интерпола. Желим да захвалим државама које су нас подржале. Косово има свој пут као независна држава. Данашњи неуспех показује искуство једне велике посвећености полицији и институцијама”, рекао је Тачи.

Додао је да данас нема победника, али да слободно може рећи да је Косово губитник, али уједно и Србија. „Јер, победио је само организовани криминал”, изјавио је Тачи. Нагласио је да не одустаје од дијалога и финалног споразума са Србијом.

„Косово и Србија не треба да спречавају једно друго на њиховим путевима”, казао је Тачи и додао да је Интерпол механизам реда и закона. Још је додао: „Треба још једном појаснити јавности да Косово и Србија треба да постигну коначни споразум”, навео је Тачи. Додао је да је гласање за пријем Косова у чланство Интерпола било тајно, али и да постоји могућност да су државе које су признале косовску независност гласала против његовог чланства, што је лоша вест.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here