Mesto za reklamu

09.05.2019.

Председник Косова Хашим Тачи рекао је у Тирани новинарима да је било “несугласица” у дијалогу између њега и председника Србије Александра Вучића.

Тачи тврди да су несугласице настале јер српски председник негира злочине на Косову.

Условљавање наставка дијалога са Београдом укидањем такси је неправедно, а одлука о њиховом увођењу била је праведна, рекао је Тачи, пренели су албански медији.

Албански председник Иљир Мета је питан да ли су “лидери Србије и Косова” приближили ставове о дијалогу и може ли се очекивати да ће тај процес бити настављен, на шта је он одговрио: “Не знам да ли је овај самит приближио лидере Косова и Србије, али знам да је атмосфера била веома позитивна”.

Мета је додао да би било добро да је дијалог “завршен јуче, а не данас или сутра”.

Тачи отказао учешће на заједничком ручку због Додика

Председник Косова Хашим Тачи отказао је учешће на заједничком ручку председника шест држава Западног Балкана после завршетка Самита Брдо Бриони у Тирани.

Како јавља ТВ Клан Косова, повод за отказивање учешћа на ручку је присуство председника Председништва Босне и Херцеговине Милорада Додика.

Такође, према косовским медијима, Тачи је приликом поздрављања са председником Србије, Александром Вучићем игнорисао Додика који је био у друштву Вучића и није му пружио руку.

Тачи је истовремено критиковао председника Албаније Иљира Мету због позивања Додика на састанак председника држава Западног Балкана.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here