Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Председница Владе Ана Брнабић и висока функционерка Европског парламента Тања Фајон размениле су на Твитеру ставове о насловној страни НИН-а и слободи медија у Србији.

Насловна страна НИН-а, на којој је председник Александар Вучић испред цеви пушке, добра је референца за разговор са Тањом Фајон и осталим партнерима, пре свега из ЕУ, о заплашеним медијима и недостатку слободе медија у Србији, као и о владавини права, демократском друштву и европским вредностима, објавила је Ана Брнабић на Твитеру.

На то је твитом реаговала европска посланица и шефица делегације у Парламентарном Одбору за стабилизацију и придруживање ЕУ – Србија.

“Слажем се да слобода медија не значи ширење мржње и насиља али морамо бити јасни: суштински је важно осудити такво неодговорно новинарство, али не би требало да направимо грешку тиме што бисмо рекли да је то последица слободе медија”, написала је Фајонова.

Иначе, Тања Фајон је била у делегацији која је учествовала у другој рунди међустраначког дијалога власти и дела опозиције о побољшању услова за слободне и фер изборе у Србији.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here