Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Директор кампања иницијативе Крени – Промени Саво Манојловић и власник телевизије Пинк Жељко Митровић сучелили су мишљења у ТВ дуелу у емисији “Прави угао” на РТВ, а током програма су пале тешке речи и увреде.

Саво Манојловић је на почетку емисије рекао да они инсистирају на поштовању закона, где су, како је рекао, назначени минимални услови да пружалац мора имати информативни, научно-образовни, културно-уметнички, документарни и дечји програм. Манојловић је навео да је Пинк прекршио закон када су добили општу фреквенцију јер нису испоштовали ове услове.

-Национална фреквенција је јавно добро, али се морају испунити критеријуми – рекао је Манојловић у емисији “Прави угао”.

Жељко Митровић је негирао да ТВ Пинк мора да има културно-уметнички програм и додао да Пинк није кршио закон.

“Продао си имовину на Косову”

– Ја сам овде да би показао и доказао колико је Саво Манојловић један лажов и преварант… Рекао бих сеоска варалица – рекао је Митровић.

Власник ТВ Пинка се затим обрушио на Манојловића оптужујући га да је “продао имовину у Приштини”, док је он, како је Митровић рекао за себе, бранио мостове у Београду током бомбардовања Србије. Митровић је вређао Манојловића да је “лажов”, а онда је показао папире за које је Митровић навео да представљају уверење Пореске управе о немању пореског дуга.

Пинк се уплашио снаге народа

Митровић се ту није зауставио, па је Манојловића наставио да вређа да је “Рокфелерова подгузна мува”.

– Ово је једини пример да ми овде стално имамо жељу мањине да влада већином. Када неко добија паре да узнемирава јавност, онда ја то разумем. У овом случају Крени – Промени од Рокфелера. Ја не знам да ли је то кривично дело, ово што сада радите је притисак на РЕМ и то је исто као притисак на тужилаштво. Наша петиција је одговор на петицију Манојловића – додао је власник Пинка.

На Пинку нема културе, ја нисам бесан на Митровића

Саво Манојловић се онда вратио на тему и подсетио је да је РЕМ јасно рекао да Пинк нема културно-уметничког програма.

– Крши се закон, РЕМ је то морао да одузме. ТВ Хепи је добила пола фреквенције па се онда то проширило. Она је добила као дечја телевизија, а она сада тај програм нема ни у назнакама. Једини проблем који имам је кршење закона – рекао је Манојловић и додао да он “није бесан због увреда Митровића”.

– Ја немам ништа лично против господина Митровића и мени је жао што се он овако понаша. Ја немам проблем нити са ријалитијем нити са било којим гледаоцем који гледа ријалити програм, оно што је проблем јесте брутално приказивање насиља на малим екранима – појаснио је Манојловић и додао:

– На ТВ Хепи имали смо ситуацију да је приказано на екранима лице које улази са пиштољем и шамара жену. Намеће се матрица насиља. Тамо се догађају кривична дела и Загорка Доловац би морала да реагује, као и РЕМ који је одговоран за ову ситуацију и он ове медије никада не кажњава адекватно. Постоји нешто што се зове “пирамида кажњавања”, где се крене са опоменама, па затим новчаним казнама, а након тога иде одузимање фреквенције. Све што се догађа је директна одговорност РЕМ-а – додао је Манојловић.

Митровић је на ове наводе Манојловића рекао да се “на ТВ Пинк не емитује ништа противно закону” и додао да се спорне сцене скидају са других платформи Задрузиним каналима 1, 2, 3 и 4, а на које су, како тврди власник Пинка, све редакције претплаћене, па оне ту виде оно што се не може видети на националној телевизији па исти садржај каче на портале.

– Све се емитује 60 секунди касније и када човек закаже ми имамо роботику која реагује на кључне речи – бранио се Митровић од навода да приказују сцене насиља на националној телевизији.

Митровић је онда наставио са увредама Манојловића те га назвао “приватни Глово Рокфелера”.

– Није њему проблем ријалити програм, већ гледаност Пинка. Наша телевизија плаћа дупло више пореза него остале телевизије – рекао је Митровић.

На питање водитељке Љубице Гојгић која је граница која се повлачи на националној телевизији, Митровић је навео да би то питање имало смисла пре 12 или 14 година.

– То је опште неразумевање комерцијалних националних медија у целом свету, то нису јавни сервиси – одговорио је Митровић и додао да је борба за националну фреквенцију само “статусна ствар” јер 85 посто грађана гледа кабловску телевзију.

– Ово је борба за 15 посто људи који живе на “чукама” и који немају кабловску. То је ствар престижа да стигнете до 100 посто покривености – додао је Митровић.

Саво Манојловић је на крају емисије поручио да је ово “крик генерације која каже да је завршено са симбиозом криминала, медија и полтиике.

– Ми нећемо да одлазимо из ове земље – рекао је Манојловић.

Митровић је затим поново почео да виче и да оптужује Манојловића да је продао имовину на Косову и рекао му да је Манојловић “отишао из своје земље”.

– Ти си отишао из своје земље, продао си имовину у Приштини, узео паре и дошао у Београд да нама солиш памет. Ви сте издали Косово, побегли сте док сам бранио мостове свог огњишта. Овај узео лову и дошао у Београд да мени соли памет – вређао је Митровић.

Манојловић му је на све оптужбе рекао следеће:

– Када сам отишао из Приштине имао сам 13 година. Ја ни дан данас нисам продао имовину и Косово је Србија.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here