Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Председник Србије Александар Вучић најавио је, током обиласка новог погона “Теклас аутомотива” да ће та турска компанија већ од сутра започети са запошљавањем људи у Врању, односно да спроводи интервјује за нове раднике, као и да ће запослити одмах 250 људи, а до марта 500, који ће имати значајно веће плате него у “Геоксу”.

Александар Вучић је у разговору са радницима подсетио да “Теклас” планира отварање погона у Врању, где би требало да ради део радника компаније “Геокс”.

Истакао је да ће у Владичном Хану и Врању укупно “Теклас” запошљавати 2.500 људи.

“Тако да смо један део проблема већ решили, а (генерални директор) турске компаније) Анил Неби ће да добије орден Републике Србије”, рекао је Вучић током обиласка новог погона у Владичином Хану.

Нема чекања уопште, нагласио је Вучић.

Прво ће посао добити они који имају два или три члана породице, додао је председник.

Вучић је најавио да ће држава бившим радницима “Геокса” у Врању, који не буду одмах добили други посао у “Текласу”, дати на поклон једну просечну плату у Врању која је виша него просечна плата која је била у “Геоксу”.

“Теклас” се бави приозводњом система за циркулацију течности ниског притиска за реномиране аутомобилске марке “фолксваген”, “ауди”, “шкода” и “волво”.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here