Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Потпредседница Странке слободе и правде и народна посланица Мариника Тепић тврди да је Народна банка Србије омогућила Слободану Тешићу да тргује оружјем мимо закона.

Мариника Тепић је новинарима у Скупштини Србије показала документ у којем се, како тврди, види да је Народна банка Србије издала дозволу Слободану Тешићу да послује као купац, а не као комисионар робе.

Према тврдњама Тепићеве, НБС је Тешићевој фирми “Партизан тек” омогућила да робу набавља и купује у динарима, а након тога да је за вишеструко већи износ “препродаје у девизама, без обавезе да то пријављује или да на то плаћа порез”.

Комисиони уговори између СДПР-а или других фабрика са препродавцима оружја су такви, како је Тепићева рекла, да препродавци имају само право од пет одсто од продаје, а Тешићу је, каже, омогућено да купи робу и плати је у динарима, даље препродаје у девизама и да све остаје њему.

Функционерка ССП-а је, позивајући се на извештаје ДРИ, рекла да Тешићеве фирме у односу на ГИМ, на пример, имају вишеструко веће пословање са фирмама попут “Прве петолетке” из Трстеника, “Слободе” из Чачка и “Првог партизана” из Ужица.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here