Mesto za reklamu

08. 07. 2020.

Да је епидемиолошка ситуација и те како тешка најбоље сведоче подаци о броју оболелих, умрлих, смештених у болницама, оних који су прикључени на респираторе…

Према последњим подацима у Србији је у последња 24 сата преминуло 13 особа од последица коронавируса. Забележено је 299 нових случајева заразе од 8.287 тестираних особа, а тренутно се на респираторима налази 110 пацијената.

Све је више оболелих и болнице су препуне, па се поново отварају и привремене ковид болнице. На болничком лечењу тренутно у Србији налази се око 4.000 пацијената који су ковид позитивни или имају симптоме ковида, а чекају се резултати.

Само на Инфективној клиници Клиничког центра Србије налази се 92 пацијента са средње тешком и тешком клиничком сликом. У последња 24 часа у болнице широм Београда примљено 144 болесника.

Током последња 24 сата прегледано је само у Инфективној клиници у Београду 320 болесника, око 100 у току ноћи. Са тако великим приливом болесника питање је колико ће моћи да се издржи – кажу у Инфективној клиници.

У таквој ситуацији морају се примењивати добро познате мере које препоручују стручњаци. Посебно алармантно је у Београду због чега се уводе нове мере: забрањује се свако јавно окупљање више од пет људи. Од петка до понедељка ће на снази бити полицијски час, најавио је председник Александар Вучић.

Сачувајмо себе, ближње, па и друге.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here